Parijs

on

In 2017 wilde ik meer ‘leuke dingen’ doen. Dat had niet echt iets te maken met goede voornemens, maar ik merkte tijdens het schrijven van mijn scriptie dat ik tegen de muren opliep. Alleen maar binnenzitten en niksdoen maakt me niet heel erg gelukkig. Ik moest er meer op uit!

Goed. Meer leuke dingen doen. Beetje vaag om te zeggen natuurlijk. Sinds een paar maanden zijn we trotse eigenaren van een auto en daar wilde ik graag gebruik van maken. Een hotel in Parijs is snel geboekt en het is volgens de tomtom maar 4,5 uur rijden. Da’s goed te doen, maar dan moet je niet op de eerste dag van de voorjaarsvakantie vertrekken.

Holy moly wat een hel was de rit naar Parijs. We hebben letterlijk vanaf Antwerpen tot aan de péage in Frankrijk in de file gestaan. Niet aan te raden. Wisten wij veel dat het vakantie was voor iedereen behalve voor ons! We kwamen uiteindelijk na zo’n negen uur vloeken en schelden aan in ons hotel. Het was een vestiging van Novotel in het zeventiende arrondissement. Gelukkig werden we daar uiterst vriendelijk ontvangen en konden we nog een hapje eten voor we doodmoe in slaap vielen. File in België is echt een hel. Maar daar kan ik een heel apart artikel over schrijven.

Het kon daarna natuurlijk alleen maar beter worden. Parijs was geweldig. Het is gezellig, sfeervol en typisch. Ik voel me altijd wel thuis in Frankrijk. Ik kan mijn vinger er niet op leggen maar het is iets met die Franse botte nuchterheid die mij wel aanspreekt. Heerlijk.

Ik heb een paar foto’s, maar ik heb eigenlijk niet zo heel veel plaatjes geschoten tijdens ons tripje. We hadden heerlijk weer en soms vind ik het leuker om gewoon rond te lopen dan om de hele tijd door de lens te kijken. Achteraf vond ik de foto’s ook allemaal tegenvallen. Zo’n fletse, oppervlakkige weergave van zo’n fantastisch weekend. Toch word ik blij als ik ze terugkijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op zaterdag hebben we de hele stad afgestruind, maar op zondag besloten Laurens en ik naar een museum te gaan. Het werd Museé d’Orsay. Het was echt bizar. Alle schilderijen die ik ooit alleen in boeken heb gezien, hingen hier gewoon in het echt! Ik vond het fantastisch. Het gebouw zelf leek ook wel een kunstwerk zo mooi was het. Dit is de grote hal, het centrum van het museum. Vanuit hier heb je allemaal kleine kamers waar de kunstwerken hangen op onderwerp of op kunstenaar. Als je ooit in Parijs bent, is dit echt een must-see. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik ontkwam er niet aan om een aantal standaardplaatjes te schieten. Ik had heel graag de Arc nog eens beklommen, maar hij was helaas gesloten. Het is zo mooi als je daar bovenop staat en je ziet onder je al die auto’s cirkelen op die enorme rotonde! Ach, snel maar weer een keertje terug. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hoe ultiem kneuterig wil je het hebben? Het licht was echt verschrikkelijk deze dag. Superfelle zon, recht in de camera. Ah well, om nou helemaal naar de andere kant te lopen voor een mooie foto vond ik teveel gedoe. En dit heeft ook wel iets mysterieus, zullen we maar zeggen. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Flaneren langs de Seine… Hoe Frans wil je het hebben? Ik vind het helemaal mooi. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We konden de Arc de Triomph niet beklimmen, maar we konden wel bovenop de Notre Dame. Was ook leuk! Ook hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Het kostte wel 12 euro per persoon. Maar: als student en jonger dan 26 krijg je gratis toegang. Niet alleen bij dit soort dingen, maar ook bij Museé d’Orsay hoefde ik niets te betalen. Laurens wel. Haha, ouwe knar. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Notre Dame van boven
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En een ornament van de Notre dam met daaronder het plein. Ik ben natuurlijk vergeten om een foto van de Notre Dame zelf te maken. Classic me. 

 

Parijs | 25 februari 2017 | Foto’s: Jose de Raad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *