Lissabon

Lissabon, Fissabon. Ik denk dat ik zelden zo’n heerlijke vakantie heb gehad als in deze Portugese hoofdstad. Waarom is Lissabon zo nice? Nou, de mensen zijn supervriendelijk en spreken Engels en doen niet gek omdat je een domme toerist bent, het eten is fantastisch én goedkoop, het weer is er lekker warm en niet té drukkend omdat het bij de zee in de buurt ligt en de stad is hartstikke gezellig met overal pittoreske straten en gebouwen en cafétjes die gewoon midden op een plein staan en waar ’s avonds bandjes optreden en schermen worden geplaatst om voetbal te kijken. Ja, nu ik dit zo typ weet ik zeker dat Lissabon mijn hart gestolen heeft. En dat ik echt wat kortere zinnen moet gaan tikken.

Is het beter dan Utrecht? Dat kan ik natuurlijk niet zeggen. Maar ik wil heel graag een keertje terug.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik hou een beetje van rommelig en de straatjes in Lissabon zien er zo lekker samengesteld uit. De huizen lijken op de foto’s vaak ook een beetje scheef te staan, maar dat komt omdat Lissabon op zeven heuvels gebouwd is. Lekker hobbelig!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En dan kom je zo’n leuk pleintje tegen. Wat doe je dan? Naar je telefoon staren natuurlijk! Nee, volgens mij is Laurens hier gewoon zelf foto’s aan het maken.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zijn die balkonnetjes niet fantastisch?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik kon er geen genoeg van krijgen, moge dat duidelijk zijn.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stiekem hou ik er heel erg veel van als het licht op zo’n manier op de lens schijnt dat je die paarse vlekken krijgt. Zo lijkt het net alsof de foto’s zijn bewerkt. Sidenote: Al mijn foto’s zijn onbewerkt. Hooguit wat bijgesneden. De reden hiervoor is dat ik geen photoshop kan betalen en nog geen illegale versie heb kunnen downloaden. Living the honest life.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ha, zie je dat vlekje? Ik ook. Hoe mooi zou dit uitzicht zijn geweest zonder dat vlekje? Lissabon heeft een aantal mooie uitzichtpunten. De bekendste is misschien wel die van het kasteel van sint Jorge (Sjors voor vrienden). Maar hier moet je voor betalen dus die hebben wij als arme ratten maar gewoon overgeslagen. Er zijn echt genoeg mooie punten die wel gratis zijn. En die zijn allemaal een aanrader!

Ik heb nog meer foto’s. Ik zal nog een stuk maken met alleen maar Lissabonfoto’s. Ik beloof plechtig dat het daarna echt afgelopen is. Ik zal wel een aantal nieuwe reisjes moeten maken om mooie plaatjes te kunnen schieten… Ooit.

augustus 2016 | Lissabon | Foto’s: José de Raad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *