Een gouden vondst

Laurens en ik vonden dat we te weinig zitruimte hadden. We hadden een donkerblauwe leren bank, een tweezitter, maar dat was natuurlijk een beetje onhandig wanneer je gasten over de vloer had. Dus waren we naarstig op zoek naar een extra stoel.

Bij ons in de buurt is het Emmaus, een tweedehandswinkel waar ze naast boeken en kleren ook veel meubels verkochten. Daar vonden we onze gouden vondst. Een rookstoel. Prijs: 13,50. We droegen hem zelf naar huis. Onderweg zeiden veel mensen die we tegenkwamen: ‘Hé, mooie rookstoel!’, maar wij hadden nog geen idee wat een rookstoel was. Nog steeds niet eigenlijk, behalve dat we er eentje in de woonkamer hebben staan.

Effin, eenmaal thuisgekomen bleek de stoel toch niet zo bij ons interieur te passen. Een ritje naar de gamma (ook bij ons in de buurt) loste dat zo op. Een blik verf, een kwast en wat schuurpapier en je komt een heel eind. Kijk mee hoe we onze stoel een make-ver gaven!

stoel_1

Dit is de stoel zoals-ie er uitzag toen we hem kochten. Prachtig hout, begrijp me niet verkeerd, maar het maakte onze woonkamer heel donker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dus besloten we te gaan schilderen! Hier zie je Laurens druk in de weer met terpentine: eerst ontvetten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En schuren…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En schilderen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik help ook mee hoor, maak je geen zorgen.

stoel_6

Zo, af! Haha, nee grapje. Er moest natuurlijk nog een tweede laag overheen.

stoel_7

Klaar is kees!

stoel_8

Nu staat-ie al een tijd te shinen in onze woonkamer. Ik moet eerlijk bekennen dat het proces met de stoel al een heel klein beetje gedateerd is. Ik ben er gewoon nog niet eerder aan toe gekomen om de foto’s te delen. Maar ik vond het te leuk om het jullie te onthouden. Misschien dat het iemand inspireert om eens naar een tweedehands winkel te gaan? Naast dat je fantastische meubels voor een prikkie kunt ophalen, help je het milieu een handje en doe je niet mee met de weggooimaatschappij. Verdien je karmapunten mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *