De Efteling – het sprookjesbos

Onder het mom ‘meer leuke dingen doen’, wat in mijn vorige berichtje al een beetje naar voren kwam, ging ik een aantal weken terug met Laurens samen naar de Efteling. Dat is nogal een dingetje, want ik was daar dus werkelijk al tien jaar niet meer geweest. Laurens was er zelfs nog nooit geweest. Hoe dan?

Het was echt fantastisch, sprankelend en spetterend. Precies zoals we hadden verwacht. We hadden ook nog eens geluk met het weer. Want hoewel het megakoud was, scheen de zon.

Ik ben in alle achtbanen geweest, zelfs in de vogelrock (die toch stiekem mijn favoriet is). Toen we uit de vogelrock liepen, zagen we een hele grote steekvlam die uit één van de kerstbomen voor de attractie kwam. Binnen twee minuten waren de kerstbomen en een Unoxstalletje volledig uitgebrand. Dat was wel even schrikken, het kwam zelfs op Nu.nl (dan weet je dat het heftig is). Iemand had een filmpje ingestuurd en daar zie je mij en Laurens vol in beeld ramptoerist spelen, charmant weer. Het schudt de dag toch weer lekker op.

Nog mooier dan alle achtbanen vind ik het sprookjesbos. Dat blijft magisch. Ik heb ook alleen maar daar een aantal foto’s gemaakt. Het is echt pure nostalgie…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dit is het icoon van de Efteling, wat mij betreft. Holle bolle Gijs! De efteling is wat mij betreft het beste pretpark als het gaat om storytelling. Ze weten alles zo mooi, zo gedetailleerd neer te zetten. Niet alleen in het bos, maar ook alle attracties zitten wat dat betreft heel goed in elkaar. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Kijk, kijk, kijk!” gilde ik naar Laurens toen Pinocchio hier tevoorschijn floepte. Ik verander serieus in een klein kind als ik in een pretpark ben…  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Efteling | januari 2017 | Foto’s: Jose de Raad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *